Bil- og motorforeninger i Norge


Er du en som er interessert i motorsport, bil eller noe som helst annet som har en motor i seg så er det ikke vanskelig å finne seg en klubb å bli med i eller en forening å melde seg inn i. Noen få av klubbene rundt i Norge er blandt annet Bodø Motorsport Klubb, Kjør for Livet, Norsk Motor Klubb, Seven Racing og Smerud Rallycross. Det er bare noen få av mulighetene.

I Norge så har vi en forening som heter Norges Bilsportforbund (NBF), den organiserer og kontrollerer de ulike bilsportene rundt i hele Norge. Den ble stiftet i 1932 av Kongelig Norsk Automobilklubb og deretter ble både Norges Automobil Forbund og Norsk Motor Klubb med i foreningen og fra 1984 så byttet det navn til det det heter idag.

En av de mest populære bilsportene i Norge er rallycross, det er en hastighetskonkurranse som kjøres på en lukket bane fra 950 til 1400 meter. I rallycross arrangeres det blandt annet Norgesmesterskap, Norgescup og Europamesterskap.

I Norge så er det også tre grener innen rallycross, en av dem er Rallycross Supernasjonal hvor blandt annet motor med turbolading er tillatt, men da kun i klassen over 2000 ccm som er den høyeste klassen. Før det kommer Klasse 2 som er på opptil 2000 ccm, Klasse 1 på opptil 1600 ccm og Junior som er opptil 1600 ccm. Innen Klasse 3 så har Kjell Arne Smerud blitt Norgesmester hele fire ganger iløpet av seks år.

About

View all posts by