Bli klar til sommerens seiltur

Å seile er helt fantastisk. Følelsen av bølgene som slår mot båten mens vinden fører deg av gårde er noe helt eget – og det er definisjonen på det komplette sommereventyret. Mange nordmenn skal nok på seiltur med familien i sommer, men hva må egentlig gjøres før turen finner sted? Mye må nemlig planlegges og pakkes med, og det krever litt forberedelse å bli klar til sommerens høydepunkt.

Pakk med det nødvendige

Selv om seilturer anses som svært trygt, er det viktig å pakke med bevissthet om at du faktisk skal befinne deg i båt over lenger tid. Redningsvest, kompass og kart er derfor obligatorisk for tryggheten i båten, spesielt om du reiser med familien og små barn. Om uhellet først skulle være ute og noe går galt, lønner det seg å være godt forberedt på alle situasjoner som kan oppstå underveis.

Forbered deg på de forskjellige destinasjonene

På seiltur legger du gjerne til havn flere steder underveis, og dette må også tas med i betraktning når bagasjen pakkes. Mange havnebyer er stilige, med flotte restauranter og casinoer, og de vanlige båtantrekkene må derfor legges bort til fordel for litt finere klær – for eksempel fra Stayhard. Selv om avslappende, løse antrekk er deilig i båten, må du ikke glemme at du også skal omgås mange andre mennesker utenfor båten også.

Husk å pakke ned masse underholdning

Mange dager og kvelder skal tilbringes i båten, og det kan bli lite å gjøre etter hvert, spesielt om været plutselig blir dårlig og setter sine begrensninger. Derfor er det viktig å pakke med masse god underholdning – kortstokk, magasiner, brettspill, bøker og datamaskin. På den måten har du alltid noe å gjøre, og familien kan samles på kveldene for hyggelig kvalitetstid etter en lang dag med bading og sol ute på det store havet.

About

View all posts by