Forsikring for fritidsbåter


Når du skal kjøpe fritidsbåt, er det utrolig viktig å veie opp alle fordeler og ulemper ved de ulike båtene på markedet. En seilbåt kan være billigere å kjøpe, men krever en dyrere forsikring enn små motorbåter. Det er også en rekke andre faktorer involvert i forsikringen av fritidsbåter – blant annet bør du ha et søke- og gjenfinningssystem installert om du vil betale så lite som mulig i forsikring.
Undersøkelser har vist at forsikringsmeglerne er billigere enn vanlige forsikringsselskaper. Dette fordi meglerne sjekker prisene for deg, også blant utenlandske aktører, og gir deg de beste tilbudene man kan finne. Forsikringen varierer sterkt, derfor er det alltid lurt å snakke med flere ulike selskaper før du bestemmer deg. Der en liten motorbåt kan koste 4.000 kr i året ett sted, vil et annet sted kreve 12.000 kr i forsikring på samme båten. Mye penger å spare, spesielt for deg som privatperson på jakt etter en solid, robust fritidsbåt.
Utregningen av forsikring er veldig komplisert, og jo mer du selv gjør for å sikre fritidsbåten, desto lavere priser kan du regne med å betale. Finn en bevoktet plass for båten, og bestem deg på forhånd i hvilke områder du ønsker å seile. Har du seilt tidligere uten skader, er også dette et pluss. Nye båter koster mer, men har billigere forsikring enn eldre modeller. Dyrere fritidsbåter må også betale en høyere egenandel. Valget er ditt, men sørg for all del at du ikke går for den «første og beste» forsikringen.

About

View all posts by