Populære Billøp

Det aller første billøpet i Norge ble arrangert for over 100 år siden nå, det har vært lang historie med billøp her i landet og har alltid vært en populær sport.

Det første løpet var et isbaneløp så ble holdt på Bunnefjorden rett utenfor Oslo og det ble så mye oppstyr og så populært blandt publikum at det hele endte med fullstendig kaos. I 2012 så ble jubileet markert med en parade fra Velhuset på Ulvøya til Villa Sandvigen. Der var også en av deltagerbilene fra 1912 var på plass, en T-Ford som den gang ble kjørt av Ing. Chr. Lie.

Verdens mest velkjente og populære billøp er Gumball 3000, det er et årlig billøp som er hele 4,800km lang og pågår i offentlige bilveier. Løpet forandrer bane hvert år og kan være hvor som helst i verden, den ble startet i 1999 av Maximillion Cooper og kan skryte på seg opp til 120 ulike biler hvert år, for det meste eksotiske og kraftige sportsbiler. Det er derimot ingen premier for å være raskest eller noe form for tidspress, det er ment som en type roadtrip og et eventyr.

About

View all posts by