Populære Bilmodeller

Det er en del bil som rangerer en del høyere på populæritets skalaen enn andre. Men det er også stor forskjell på hva som er populære biler her i Norge i forhold til hva det er i f.eks Tyskland, Frankrike, Kina eller USA.

Iløpet av årets første 6 månedene så er det blitt solgt 70 644 helt nye biler her i Norge, blandt de mest solgte av dem finner vi tre forskjellige miljøbiler, en SUV og så en siste modell som det selges dobbelt så mange av som de andre.
GolfVolksvagen Golf er Norges alle mest solgte bil i år uten tvil, i 2013 har de allerede solgt 3931 av dem. Den neste bilen på lista har det bare blitt solgt ca. halvparten så mye av i forhold, SUV-en Mazda CX-5. De neste to bilene på lista er fra det velkjente merket Toyota, med bilene dems Toyota Auris og så følger småbilen Toyota Yaris like etter. Begge disse modellene fra Toyota leveres også som hybridbil, noe som er blitt veldig populært i Norge de siste årene.

Den siste modellen av de fem mest solgte bilene i Norge er elbilen fra fra Nissan, nesten 2000 stykker har blitt solgt i år av denne modellen. Nissan Leaf solgte bare halvparten av dette første halvår i 2012, da lå Leaf på 16.plass i statistikken.

Ser vi derimot på biler som er mest solgt i hele verden er det Toyota Corolla som havner på førsteplassen, ifjor ble det solgt 1.020.000 eksemplarer av denne bilen, men bare 206 av disse var i Norge.

About

View all posts by