Seile, surfe og fiske fra båt i Costa Rica

Costa Rica ligger mellom Nicaragua og Panama. Landets varme klima lokker til seg mange turister hvert år. En annen ting som fenger turistene, er de mange nasjonalparkene og fredede områdene. Faktisk har landet mer enn 100 nasjonalparker og verneområder. Havfiske, rideturer, fotturer, fuglekikking med og uten guide, skilpaddeutflukter og turer på hengebruer i jungelen er blant det som tilbys.

Deler av landet vender mot det karibiske hav. Der finner man sandstrender i ulike farger og mange havområder og marine økosystemer. På motsatt side vender landet mot Stillehavet. Der er det også mange sandstrender, som er populære blant surfere, badeturister, og de som vil sole seg og hvile.

De vakre strendene innbyr til aktiviteter i sola, eller bare til soling. Landets to kystlinjer passer også fint for de som liker surfing og seiling. Temperaturen holder seg rundt 27 grader hele året, derfor kan man seile året rundt. Årstidene veksler mellom regntid og tørketid. Det regner mest mellom mai og oktober. Det regner også mest på den karibiske kysten. Langs Stillehavskysten er det mindre regn.

Over 8 % av landets inntekter kommer fra turisme. Rundt halvparten av landets turister kommer fra USA. Økoturisme er populært, det samme er turer til landets naturparker og aktive vulkaner. Men både badeferier og mer aktive ferier langs kysten tilbys. Havområdene utenfor Costa Rica har stort biologisk mangfold og mange øyer og korallrev.

Det er mest populært å surfe på Stillehavskysten, men man kan både seile og fiske fra båt langs begge landets kyststriper. Langs den karibiske kysten blåser Nordøstpassaten. Langs Stillehavet er det mindre vind. I begge havområdene er det mye fisk, og det er fint å seile mellom de ulike øyene. Hvis man ønsker en pause fra seilingen, kan man besøke noen av landets mange naturparker.

About

View all posts by