Sikkerhet på havet

Det er både gøy og spennende å være ute på havet, uansett man seiler, fisker eller cruiser rundt med motorbåt. Samtidig bør man forstå alle farene som råder der ute, og ta sikkerheten på blodig alvor. Her får du tre viktige tips om hvordan du unngår skader og andre uheldige hendelser:

1. Sjekk været på forhånd

Det kan være fristende å løpe til kaia når solen stråler, men hva om en storm er på vei? Her i Norge kan man oppleve alle årets sesonger på noen få timer, derfor er det viktig å sjekke værmeldingen på forhånd. Er du ute på sjøen og merker underlige vindkast eller raske temperaturendringer, er det sikreste å sette kursen mot havn.

2. Glem aldri redningsvestene

Det er utrolig viktig at du lærer deg å svømme bra for å overleve en eventuell ulykke. Mange liv går tapt fordi folk hopper i havet uten å være forberedt på temperaturen og bølgene, eller ikke svømmer bra nok. Ha alltid nok redningsvester om bord, og forlat aldri havnen uforberedt.

3. Unngå alkohol

Det kan være moro å ha med øl ut på sjøen, men med mindre du skal holde deg i umiddelbar avstand til land er det best å unngå alkohol totalt. Sansene svekkes, og man blir fort dumdristig under påvirkning av alkohol.

About

View all posts by