Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race er en av de lengste seilasene i verden. I løpet av omtrent ni måneder, skal deltakerne seile jorden rundt. Seilasen består av lange etapper på 2-3 uker, i tillegg til korte seilaser i de store havnene seilasen er innom. Volvo Ocean Race er en direkte fortsettelse av den tidligere seilasen Whitbread Round the World Race, og seilasen har vært arrangert siden 1973.

Ettersom seilasen går verden rundt, møter mannskapet mange utfordringer, og seiler gjennom varme havområder og kalde havområder. En av de farligste etappene går sør for Kapp Horn. Flere nordmenn har vært med på seilasen, mest kjent av dem er Knut Frostad, som i dag er direktør for regattaen. Nederland er det mestvinnende landet, men mange av båtene har internasjonale mannskap, slik at de representerer flere land.

Sju lag konkurrerer i denne utgaven av seilasen: Team SCA, Abu Dhabi Ocean Racing, Dongfeng Race Team, Team Brunel, Team Alvimedica, MAPFRE og Team Vestas Wind. Team SCA er et rent kvinnelag. Noen av de andre lagene har også kvinner, men Team SCA er det første laget som bare har jenter om bord. Team Vestas Wind startet ikke etappe 3. De trenger mer tid til å reparere båten, etter å ha gått på et rev. Laget håper å komme tilbake igjen senere i løpet. Dongfeng Race Team ble sett på som en outsider, men leder nå løpet. Også Team Brunel og Abu Dhabi Ocean Racing ligger godt an så langt, og er favorittippet på sider som Betsafe. Man kan holde seg oppdatert om alt som skjer på nettsiden til Volvo Ocean Race.

Volvo Ocean Race 2014-2015 er lengre enn noen av de tidligere seilasene, og båtene skal tilbakelegge til sammen 39 379 nautiske mil. Seilasen startet i Spania 19.oktober 2014, og målgangen er i juni 2015, når båtene kommer inn til Göteborg i Sverige.

About

View all posts by